Followers

13 October 2015

Cara-cara untuk menghilangkan selaran matahari (SUNBURN)

Masa zaman saya belajar dulu, transport utama ialah motorsikal. Kenapa? sebab mudah nak menyelit lebih-lebih lagi di kawasan traffic light. Tapi, itulah.. panas terik matahari menyebabkan kulit saya dah sunburn lebih-lebih lagi di tangan dan kaki. Mungkin dibahagian kaki, boleh dielakkan dengan memakai kasut. Kalau muka ni, bolehlah cover dengan visor lagi. Tapi, tetap terkena walaupun sedikit.

Bila dah terkena sunburn, tengok kulit pun dah macam tahi cicak. Separuh gelap, separuh cerah. Eceh, macam la kulit saya ni cerah sangat. Boleh la.. level sawo matang nak ke cerah. Hehe. Tanpa kita sedar sebenarnya, kulit kita yang sudah terkena sunburn itu ialah kulit-kulit mati. Kulit-kulit mati ni la yang buat kulit korang jadi kusam dan tak berseri.

Kalau korang, korang buat apa? Scrubbing? Gigihnya lahai sental.. Mesti sakit sikit kan? Eh, ke banyak? Apa kata, korang menggunakan cara yang mudah daripada cara yang menyakitkan tu?

 MISS MOTER 
200 gram

Bahan : Green Tea Powder, Milk Cream, Aloe vera, Lo Banana Oil, Glycerin Fruit Wax
Ketiga-tiganya free alcohol..
  • Miss Moter Macha Milk & Hand Wax (Hijau)
  • Miss Moter 24 K Gold (Kuning)
  • Miss Moter Cherry Blossom Beauty Face Wax (Pink)

Senang aje.. Basuh tangan/kaki/muka korang dulu dan lap sampai kering. Sapukan miss moter di bahagian berkenaan dan selepas 15-30 minit miss moter dah kering, bolehlah tarikkan wax tu. Nanti korang akan nampak perubahan yang ketara!

Antara soalan-soalan yang saya selalu dapat...

Sis, sakit tak bila nak tarik?
Tak sakit langsung.

Sis, bulu-bulu pun tarik sekali ke?
Ini bukan hair wax ye korang.. jadi, bulu-bulu tu tak ada la ditarik-tarik sekali. kalau mahu yang tarik sekali bulus korang, kena dapatkan produk hair wax.

Harga setiap satu seperti yang tertera di bawah..

  • Miss Moter Macha Milk & Hand Wax - RM 30 termasuk postage (SS + RM5)
  • Miss Moter 24 K Gold (Kuning) - RM 30 termasuk postage (SS +RM 5)
  • Miss Moter Cherry Blossom Beauty Face Wax - RM 25 termasuk postage (SS +RM 5)
Jika berminat, bolehlah..
WHATSAPP - 0146226239 (for fast reply)
atau
EMAIL - prettyzone16@gmail.com 



Bye Bye ^^

No comments:

Post a Comment